Comparteix a: Facebook Twitter

PMF

PMF

Aquí tens la resposta a algunes preguntes que et poden haver sotit en visitar el web i conèixer aquest servei. Si no trobes la resposta al teu dubte, contacta amb nosaltres a través d'aquest formulari i tractarem d'ajudar-te.

 • Per què pot ser perillós realitzar el canvi de DNS al meu ordinador?

  Canviar els DNS del teu ordinador no és una operació més complicada ni perillosa que altres configuracions que has pogut dur a terme, però si es fa malament podria provocar que et quedis sense navegar per Internet de forma temporal. Per això cal estar atent al procés i seguir-ne els passos amb atenció.

  També és molt important que, en cas que realitzis el canvi de DNS de forma manual, t'apuntis els teus DNS actuals abans de començar, així podràs recuperar-los si tens problemes en algun dels passos. Per a ser de major ajuda, t'oferim la possibilitat de descarregar-te les instruccions en PDF, així les podràs imprimir, guardar i tenir-les disponibles per si no pots completar el procés correctament.


 • Es pot configurar aquest DNS a dispositius mòbils?

  No encara, però estem treballant per a que sigui possible. La idea és de poder disposar d'un configurador automàtic pels sistemes més utilitzats en dispositius mòbils, però fins que no estigui disponible no afegirem aquí les configuracions manuals donada la seva complexitat.


 • Per què algunes de les captures de les instruccions no són en català?

  Des de puntCAT intentem utilitzar sempre sistemes en català, però al mateix temps tractem de reproduir de la forma més real possible la situació que els usuaris us podeu trobar de forma majoritària.

  En el cas de Windows, les captures incloses a les guies contenen fragments en castellà, arran de que, tot i utilitzar el sistema en català, la traducció d'aquest no està completa. Mac OS només ha traduït al català la seva darrera versió, la 10.7 Lion, però no les anteriors que, en el moment de fer aquest web, són les més utilitzades. Per això les captures de les instruccions d'aquest sistema són en anglès, fetes sobre la versió 10.6 de Mac OS X, també anomenada Snow Leopard. Finalment, les captures dels diferents escriptoris de Linux estan fetes totalment en català.


 • Ja tinc el DNS de puntCAT configurat. Com puc comprovar que funciona?

  Molt fàcil, simplement intenta navegar per Internet normalment i si ho pots fer, vol dir que has configurat el DNS correctament.

  Tot i això, et podem recomanar una prova més concreta per a fer quan acabis el procés de configuració:

  1) Des del teu navegador habitual, intenta navegar a http://domini.cat. Si pots arribar al web de puntCAT correctament, el teu nou DNS està funcionant bé, de manera que ja has acabat la comprovació. En cas que no puguis arribar a veure el web i/o et retorni un error, passa al següent punt.

  2) Des del mateix navegador, intenta ara anar a http://195.253.31.9, escrivint aquests números IP a la barra de navegació. Si pots visualitzar correctament el web de puntCAT voldrà dir que la teva connexió a Internet funciona bé, però hi ha hagut algun problema en el moment de configurar el nou DNS.
  Per a resoldre-ho, cal que revisis de nou tot el procés de configuració, repassant-lo pas a pas en els processos de configuració manual o desinstal·lant el configurador, si has seguit el procés automàtic. En cas que completis de nou el procés i encara no funcioni correctament, refés la configuració amb els DNS que tenies anteriorment.


 • No puc navegar per Internet. Com ho arreglo?

  El més probable és que hagis tingut algun problema durant la configuració, per això ara cal revisar el procés que has seguit.

  Des del teu navegador habitual, intenta ara navegar a http://195.253.31.9. Si pots visualitzar correctament el web de puntCAT voldrà dir que la teva connexió a Internet funciona bé, però que certament hi ha hagut algun problema en el moment de configurar el nou DNS.

  Per a resoldre-ho, cal que revisis de nou tot el procés de configuració, repassant-lo pas a pas en els processos de configuració manual o desinstal·lant el configurador, si has seguit el procés automàtic. En cas que completis de nou el procés i encara no funcioni correctament, refés la configuració anterior configurant-hi els DNS que hi tenies.


 • Com puc desinstal·lar el configurador automàtic amb el que he canviat el DNS?

  La descripció de com esborrar el configurador la trobareu dins de cadascuna de les guies, a les que podeu accedir directament clicant a http://servidordenoms.cat/vull-aquest-dns/


 • Quins són els DNS que hauria d'utilitzar, a banda del de puntCAT?

  Cada operador o proveïdor d'accés a Internet ofereix diferents DNS com a part del servei. Si vols consultar els del teu, pots trobar-ne una llista en aquest apartat.